Spurtkonkurrencer i CykelScore

CykelScores spurtkonkurrencer er en korte, tidsafgrænsede ”spurter”, som afholdes på en deltagende skole, kommune eller overordnet for alle deltagere i CykelScore universet. De første spurter i 2017 er allerede blev afholdt på de tre deltagende skoler i Aalborg samt på Kobberbakkeskolen i Næstved og nu er turen så kommet til de 20 deltagende skoler i den fynske hovedstad…

Aalborg & Næstved spurtede
På Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby, i Næstved samt på Filstedvejens Skole, Sct. Mariæ og Seminarieskolen i Aalborg, blev der afholdt en spurtkonkurrence i starten af februar.

Spurten blev afholdt i uge 6, hvor den klasse der cyklede flest point ind, løb med et klassesæt af vamsede CykelScore håndklæder og handy små cykelpumper. I Aalborg blev det 1. fra Sct. Mariæ Skole som løb med gevinsten, mens det i Næstved blev 4.Q. og 4.S. fra Kobberbakkeskolens afdeling Sydby.

Odense har sat i gang
I Odense blev de 20 deltagende skoler delt ind i to spurter, (som blev afholdt i marts) hvoraf den første blev afholdt først i marts og den anden netop er sat i gang.  I Odense konkurrerede klasserne på de individuelle skoler mod hinanden og dystede således om et klassesæt af præmier på hver eneste skole.  På de 10 første deltagende skoler blev resultatet således, at 2.c. vandt på Munkebjergskolen, 3.A. på Hjalleseskolen samt Paarup Skole, 3.B. vandt på Rosengårdskolen, 4.B. på Skt. Klemensskolen såvel som Holluf Pile Skole, 5.B. på Tingløkkeskolen, 6.A. på Dalumskolen og 6.C. på Hunderupskolen, mens det blev 8.B. der løb med gevinsterne på Højby Skole. Alle gjorde en flot indsats i den uge spurten stod på, men særligt én klasse – 4.B. på Paarup Skole satte en forrygende spurt ind og cyklede hele 148 point ind i løbet af ugen. De 16 aktive deltagere fra 4.B. har således cyklet mere end 9 point ind hver især, hvilket er et flot resultat på bare én uge. Den rekord blev dog overgået i den anden spurtkonkurrence i Odense, hvor 5.B. på Provstegårdskolen cyklede hele 153 point på bare 2 dage. Da spurten endte, blot fem dage senere, var det samlede resultat hele 316 point, hvilket er et usandsynligt flot resultat.

Glade vindere af spurtkonkurrencen på Holluf Pile Skole - 4.B.    Cykelglade elever på pointjagt i Odense
Glade spurtpræmievindere - 4.B. på Holluf Pile Skole i Odense.                            2.B. fra Næsby Skole fejrer deres spurtpræmier fra CykelScore.

En særlig form for konkurrence
Spurterne er således en særlig form for konkurrence, som ikke bare inviterer til højere aktivitet i en periode, men også mere engagement fra deltagerne i dysten.  Man kan naturligvis altid følge med i ens placering på ranglisterne i CykelScore, men eftersom de traditionelle præmieudtrækninger foregår som et virtuelt lotteri, hvor hvert eneste point er lig med et lod i konkurrencen om præmier, er man ikke garanteret en præmie på trods af en placering som nummer ét på ranglisten. I spurtkonkurrencerne er det derimod antallet af point i en afgrænset periode der afgør ens vinder-chancer, hvorfor det kan betale sig at holde skarpt øje med de konkurrerende klasser. Deltagerne opfordres således også til løbende at logge ind på Cykelscore.dk og følge klassens aktuelle placering på ranglisterne. Ofte er det ganske få point der adskiller klasserne, hvorfor det kan ende med at være en enkelt deltager, der sikrer hans eller hendes klasse sejren.

    Cykelglade elever på pointjagt i Odense
5.B. fra Provstegaardskolen i Odense på tur rundt i Odense. Pointjagten sluttede med et resultat på hele 316 point på en uge, hvilket er forrygende flot spurtet.