Endnu en milepæl er nået i CykelScore

 

1.300.000 registreringer i CykelScore

Vi har rundet endnu en fantastisk milepæl i CykelScore. For knap et år siden kunne CykelScore fejre, at en cyklist fra Odense fik tælleren til at runde 1.000.000 – og nu har vores flittige deltagere så lagt intet mindre end 300.000 cykelture oveni.

Det er naturligvis fremragende cyklet og CykelScore er umådeligt stolt over det flotte resultat, som alle vores deltagere har været med til at skabe. 


 

Se mere

Vores enestående deltagere

Vores enestående deltagere

CykelScore er ikke bare et sundhedskoncept som får flere op på cyklen og styrker sundheden; det er også et fællesskab, som styrker sammenholdet i klassen, på virksomheden - og CykelScore deltagerne imellem.

Jacob Thue Pejstrup Honore fra Hunderupskolen i Odense til Power Cup i Nyborg, 2016
  

Lonny Dahl sendte cykelferiebilleder, da familien tog til Hvide Sande i sommeren 2016 


Aktive deltagere
CykelScore har nogle rigtigt flittige deltagere. Hvis man tilgår ranglisterne over alle vores deltagerne og indstiller visningen til ”All-time”, vil man hurtigt kunne se præcis hvor aktive. Den absolutte topscorer, Alice fra Center for Høretab i Fredericia, har kørt med siden 2011 og har indsamlet et femcifret antal point. I toppen af listen over all-time topscorere i CykelScore finder vi også skoledrengen Jacob fra Hunderupskolen i Odense, ”cykeltossen” Per Sørensen fra Provstegårdskolen i Odense samt cykelentusiasten Lonny fra Fredericia.

Alice, Per, Lonny og Jacob deltager dog ikke bare i CykelScore – de har også været med til at vedligeholde, forme og assistere CykelScore. Teamet som står bag CykelScore, får jævnligt henvendelser fra mange af vores dedikerede deltagere, som gerne vil hjælpe. De fungerer således som en slags frivillige CykelScore-ambassadører og giver tilbagemeldinger om alt fra inaktive checkpoints, ekstraordinære point-jagter, nyt cykeludstyr, sender feriehilsner, billeder fra livet på cykelstierne, opmuntringer og forslag til forbedringer. CykelScore er naturligvis glade for at høre fra vores brugere; kun sådan kan vi blive endnu bedre til vedligeholde og udvikle det innovative sundhedskoncept, som CykelScore er. Den service som vores frivillige ambassadører yder er således ikke bare kærkommen og værdsat, den er også vigtig i henhold til at servicere CykelScores øvrige brugere. 

Senest foreslog supercyklisten Per i hans interview ”De kalder mig cykeltossen”, at CykelScore skulle lave gruppepræmier i tillæg til de individuelle præmier. ” Per forklarede: ” Det tror jeg ville motivere eleverne. De ville kæmpe med hinanden klassevis, i stedet for mod hinanden, og de ville heppe på hinanden og bakke hinanden op.” Den seneste tids spurtkonkurrencer i Aalborg, Næstved og Odense er således et resultat af Pers opfordring, og de udloddede klassegevinster har da også vakt begejstring. 


Et fællesskab

Igennem mere end et år har CykelScore kåret ”Månedens Mestercyklist”; et Facebook initiativ, der går ud på at sende et ekstra skulderklap til en cyklist, som af en eller anden grund er lidt ekstra sej. CykelScore åbner for nomineringer og vurderer efterfølgende de indsendte forslag, hvorefter æren – og den medfølgende præmie – tilfalder den deltager, som CykelScore vurderer fortjener skulderklappet.

Senest blev ”Månedens Cyklist”, for første gang siden der blev åbnet for nomineringer i marts 2016, en deltager fra Aalborg. Anton, som løb med den ærefulde titel i februar måned, blev nomineret af Lotte Honoré, som er mor til supercyklisten Jacob fra Odense.

Lotte skrev: ”Vi synes Anton Ørberg fra Aalborg fortjener titlen som månedens mestercyklist. Anton må være Aalborgs mest trofaste og flittige cykel-dreng. Der er altid lidt stille om CykelScore i Aalborg, men det findes skam, og da vi var på vores tour-de-cykelscore "tag point i 4 byer på en dag" forrige sommer, mødte vi faktisk Anton og hans far, der var så venlige at hjælpe os videre, da vi havde svært ved at finde et af de virtuelle check-points. Vi hepper på Anton.”


Jacob på cyklen og på point-jagt i Odense.


Det var således en deltager fra Odense, der sikrede en deltager fra Aalborg titlen som ”Mestercyklist” – og samtidigt kvitterede for hjælpen, da de mødtes på cykelstierne i Aalborg. De små historier om det fællesskab CykelScore understøtter er mange; senest har Per Sørensen i ”De kalder mig cykeltossen” fortalt om, hvordan han et par gange har været på CykelScore-cykeltur med hans klasse: ”Selvom enkelte elever synes, at det er lidt hårdt, har vi altid haft nogle gode ture med sjove oplevelser, der styrker sammenholdet i klassen.” I selvsamme interview udtrykker Per endvidere hans respekt for Alice Mikkelsens rekordmange point samt Jacob T.P. Honores præstationer i Odense: ”Sejt cyklet af en knægt fra 6. klasse”, kommenteres der. CykelScore motiverer således ikke blot til at dyrke motion i fællesskab – man bliver også en del af et fællesskab.  

Se mere

Spurtkonkurrencer i CykelScore


Spurtkonkurrencer i CykelScore

CykelScores spurtkonkurrencer er en korte, tidsafgrænsede ”spurter”, som afholdes på en deltagende skole, kommune eller overordnet for alle deltagere i CykelScore universet. De første spurter i 2017 er allerede blev afholdt på de tre deltagende skoler i Aalborg samt på Kobberbakkeskolen i Næstved og nu er turen så kommet til de 20 deltagende skoler i den fynske hovedstad…

Aalborg & Næstved spurtede
På Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby, i Næstved samt på Filstedvejens Skole, Sct. Mariæ og Seminarieskolen i Aalborg, blev der afholdt en spurtkonkurrence i starten af februar.

Spurten blev afholdt i uge 6, hvor den klasse der cyklede flest point ind, løb med et klassesæt af vamsede CykelScore håndklæder og handy små cykelpumper. I Aalborg blev det 1. fra Sct. Mariæ Skole som løb med gevinsten, mens det i Næstved blev 4.Q. og 4.S. fra Kobberbakkeskolens afdeling Sydby.

Odense har sat i gang
I Odense blev de 20 deltagende skoler delt ind i to spurter, (som blev afholdt i marts) hvoraf den første blev afholdt først i marts og den anden netop er sat i gang.  I Odense konkurrerede klasserne på de individuelle skoler mod hinanden og dystede således om et klassesæt af præmier på hver eneste skole.  På de 10 første deltagende skoler blev resultatet således, at 2.c. vandt på Munkebjergskolen, 3.A. på Hjalleseskolen samt Paarup Skole, 3.B. vandt på Rosengårdskolen, 4.B. på Skt. Klemensskolen såvel som Holluf Pile Skole, 5.B. på Tingløkkeskolen, 6.A. på Dalumskolen og 6.C. på Hunderupskolen, mens det blev 8.B. der løb med gevinsterne på Højby Skole. Alle gjorde en flot indsats i den uge spurten stod på, men særligt én klasse – 4.B. på Paarup Skole satte en forrygende spurt ind og cyklede hele 148 point ind i løbet af ugen. De 16 aktive deltagere fra 4.B. har således cyklet mere end 9 point ind hver især, hvilket er et flot resultat på bare én uge. Den rekord blev dog overgået i den anden spurtkonkurrence i Odense, hvor 5.B. på Provstegårdskolen cyklede hele 153 point på bare 2 dage. Da spurten endte, blot fem dage senere, var det samlede resultat hele 316 point, hvilket er et usandsynligt flot resultat.

Glade vindere af spurtkonkurrencen på Holluf Pile Skole - 4.B.    Cykelglade elever på pointjagt i Odense
Glade spurtpræmievindere - 4.B. på Holluf Pile Skole i Odense.                            2.B. fra Næsby Skole fejrer deres spurtpræmier fra CykelScore.

En særlig form for konkurrence
Spurterne er således en særlig form for konkurrence, som ikke bare inviterer til højere aktivitet i en periode, men også mere engagement fra deltagerne i dysten.  Man kan naturligvis altid følge med i ens placering på ranglisterne i CykelScore, men eftersom de traditionelle præmieudtrækninger foregår som et virtuelt lotteri, hvor hvert eneste point er lig med et lod i konkurrencen om præmier, er man ikke garanteret en præmie på trods af en placering som nummer ét på ranglisten. I spurtkonkurrencerne er det derimod antallet af point i en afgrænset periode der afgør ens vinder-chancer, hvorfor det kan betale sig at holde skarpt øje med de konkurrerende klasser. Deltagerne opfordres således også til løbende at logge ind på Cykelscore.dk og følge klassens aktuelle placering på ranglisterne. Ofte er det ganske få point der adskiller klasserne, hvorfor det kan ende med at være en enkelt deltager, der sikrer hans eller hendes klasse sejren.

    Cykelglade elever på pointjagt i Odense
5.B. fra Provstegaardskolen i Odense på tur rundt i Odense. Pointjagten sluttede med et resultat på hele 316 point på en uge, hvilket er forrygende flot spurtet.


 

Se mere

'De kalder mig cykeltossen'

 

De kalder mig cykeltossen

Én gang var måske også lidt skør, idet jeg havde besluttet at besøge samtlige checkpoints i Odense på samme dag.
Cykelturen var på ca. 90 km og tog lidt over 4 timer.

Citatet stammer fra Per Sørensen; en 51-årig folkeskolelærer fra Provstegårdskolen i Odense, som p.t. er på en fornem andenplads over de mest scorende deltagere i CykelScore "All-time" - og det på trods af, at Per først startede i CykelScore i sommeren 2016. Per er således en af de mest aktive deltagere i CykelScore-universet, hvorfor vi har valgt at bringe et lille interview med Per nedenfor, så andre kan blive inspireret.

Per Sørensen

Hvilken cykel har du?
Jeg har faktisk fire cykler som jeg skifter mellem afhængig af vejr vind og humør. To racercykler, til de varme tørre dage og lange ture og to mountainbikes, som jeg bruger på skift her i vintermånederne. De fleste cykelscorepoints hentes på mountainbikes, da jeg oplever at en del checkpoints og smutveje klares bedst på brede dæk.

Hvor langt cykler du i gennemsnit til daglig – og med hvilke formål cykler du?
Jeg cykler dagligt til og fra arbejde plus lidt ekstra for motionens skyld. I gennemsnit cykler jeg vel ca. 30 km til hverdag og lidt længere i weekenden.

Kører du omveje eller ekstra ture for at samle point i CykelScore?
Ja, jeg kører en lille omvej til skole og en længere hjemad.

Hvad kan du godt lide ved CykelScore?
Jeg har dyrket cykelmotion i mange år og har altid syntes, at det var ekstra sjovt, når der var et "formål" med cykelturen - f.eks. at besøge familie, venner osv. Cykelscore giver mig en form for formål, man kan altid lige snuppe et par kilometer mere og et par point ekstra.

Konkurrerer du med nogen i CykelScore?
Nej, jeg konkurrerer ikke direkte med nogen, men jeg prøver at indhente dem, der er foran mig (all time), men der er godt nok langt op til Alice Mikkelsen, og så er jeg ret imponeret af Jacob T.P. Honore. Der er sejt cyklet af en knægt fra 6. klasse.

Hvilke oplevelser har du haft i forbindelse med CykelScore.
Jeg har haft en del "halvfarlige" trafik-oplevelser på mine cykelture og én gang er jeg blevet ramt af en svingende bil. Der er faktisk utrolig mange uopmærksomme og/eller hensynsløse bilister i Odense. Måske er de stressede pga. det meget vejarbejde og omkørsler. Så kære medcyklister vær opmærksomme og pas godt på jer selv i trafikken.

I den lidt mere muntre ende kan jeg fortælle, at der i starten var mange elever på skolen, der troede at jeg snød og havde hacket cykelscore pga. mine point og de plagede mig om at få "snydekoden". Efterhånden har de erkendt, at den er god nok, så nu kalder de mig bare cykeltossen og synes, at det er lidt skørt at jeg gider cykle så meget.

Én gang var måske også lidt skør, idet jeg havde besluttet at besøge samtlige checkpoints i Odense på samme dag. Cykelturen var på ca. 90 km og tog lidt over 4 timer.

Et par gange har jeg også været på CykelScore-cykeltur med mine klasser, dels for at give dem motion og bevægelse og dels for at vise dem, hvor og hvordan de samler de virtuelle point. Selvom enkelte elever synes, at det er lidt hårdt, har vi altid haft nogle gode ture med sjove oplevelser, der styrker sammenholdet i klassen. Så man skal ikke være bange for at cykle med sine elever, der er masser og gode og "sikre" cykelveje i om omkring Odense.

Andet?
De individuelle præmier er ganske fine, men en opfordring til CykelScore kunne være også at lave gruppepræmier. F.eks. en biograftur til den/de klasser, der havde cyklet mest. Det tror jeg ville motivere eleverne. De ville kæmpe med hinanden klassevis, i stedet for mod hinanden, og de ville heppe på hinanden og bakke hinanden op.

Se mere

CykelScore Appen

CykelScore appen

Du kan hente CykelScore appen i Google Play eller App Store.

 

Med den gratis CykelScore app har du ikke alene mulighed for at score virtuelle point - appen gør det også nemt at tjekke egne registreringer og placering på ranglisterne, imens du er på farten.
CykelScore appen gør det muligt at checke ind ved virtuelle checkpoints. De virtuelle checkpoints er placeret på udvalgte GPS-koordinater og kan således ikke ses fysisk i gadebilledet, som de fysiske checkpoints kan.

De virtuelle checkpoints vil typisk være placeret i nærheden af cykelparkering, ved kulturelle eller sportslige samlingspunkter i byen eller et andet sted, hvor du som cyklist passerer med din cykel.

Appen kan også bruges til at checke ind ved alle de fysiske checkpoints.

Checkpoints kort
I appen er alle checkpoints tydeligt markeret med en grøn cirkel, som viser checkpointets radius. Når du som cyklist befinder dig indenfor checkpointets virtuelle zone, vil du kunne checke ind med et enkelt klik. Ligesom ved de fysiske checkpoints er det kun muligt at få ét point pr. checkpoint pr. dag.

Checkpoint-oversigt med appen
CykelScore appen kan også bruges til at danne sig et overblik over, hvor der findes checkpoints - både fysiske og virtuelle. Kortet viser din placering og dermed de checkpoints, som er placeret i nærheden af, hvor du befinder dig. Du kan zoome ind og ud på kortet efter behov.

Se din historik
Du kan også bruge appen til at få et overblik over dine seneste registreringer. Under "Seneste cykelture" kan du se dine 10 seneste registreringer, imens du er på farten. Dine point registreres med det samme, så når du har checket ind ved et checkpoint, vil du straks kunne se din registrering på listen.

Ranglister
I appen kan du også se din placering på forskellige ranglister. Du kan se for henholdsvis indeværende uge, måned, år eller all-time. Du kan ligeledes vælge, hvilken rangliste, du vil have vist; eksempelvis kan du få vist ranglisten for din egen klasse eller vælge ranglisten for hele din skole.

Du kan hente CykelScore appen i Google Play eller App Store.

Se mere