Meget mere CykelScore i Odense

Odense Kommune er så tilfredse med effekten af CykelScore, at de nu udvider med yderligere 10 skoler.

 

10 skoler i Odense Kommune har siden august 2014 kørt med i CykelScore. Efter et års deltagelse blev der evauleret på effekten, som viste en stigning i cykelture til skole på 7 %. Det er Odense Kommune så tilfredse med, at de har besluttet at CykelScore skal sættes i gang på 10 skoler mere.

- Det er dokumenteret, at CykelScore har en positiv effekt, og derfor giver det selvfølgelig mening at brede det ud, så endnu flere skoler og elever får glæde af det, siger Troels Andersen, trafikplanlægger hos Odense Kommune.

Odense Kommune har udarbejdet en cykelhandlingsplan, hvor der blandt andet er stort fokus på børn og cykling. CykelScore passer godt ind i målsætningen om at få flere børn og unge til at bruge cyklen som transportmiddel.

Det er endnu ikke på plads, hvilke skoler der skal være en del af CykelScore-universet. Skolerne får nemlig selv lov til at byde ind på deltagelse, så det bliver først til mølle.

Der bliver holdt opstartsevents på alle 10 skoler i løbet af august.


Nyhedsbrev

Få løbende dokumentation for, hvordan CykelScore gør en forskel.

Kontakt os direkte


 

Fredagsfilm

Læs mere

CykelScore hædret ved prisuddeling

Læs mere


Frederik Fisker fra 2.B. på Tingløkkeskolen                      


Præmieoverrækkelse på Tingløkkeskolen
Så blev det endeligt tid til at møde Frederik Fisker fra 2.B. på Tingløkkeskolen - den unge cyklist, som hjalp CykelScore med at nå en helt fantastisk milepæl, da han fik tælleren til at runde intet mindre end 1.000.000 cykelture!

Og eftersom det var en cyklist fra Odense, fik CykelScore - i samråd med Tingløkkeskolens Skoleleder Annette Jørgensen - lov til, at lade Odenses By- og kulturrådmand Jane Jegind overrække Frederik et fint diplom. Udover diplomet, fik Frederik naturligvis også en helt fantastisk præmie i form af et gavekort til Tivoli med en tilhørende overnatning på Tivoli Hotel & Congress Center for hele familien.

Se en film fra præmieoverrækkelsen på Tingløkkeskolen her

 

Cykeltur nr. 1 million i CykelScore

Vi har rundet en helt fantastisk milepæl i CykelScore, da vi for nyligt kunne se tælleren runde intet mindre end 1.000.000 cykelture!

CykelScore opstartsevents i Odense 2016

       

Det blev en cyklist fra Odense, som kørte cykeltur nummer 1 million og dermed fik vores CykelScore tæller til at runde et fuldstændigt fantastisk flot antal cykelture. Eftersom en gennemsnitlig cykeltur regnes for 1,3 kilometer, har vores deltagere således cyklet hvad der svarer til 33 gange rundt om jorden eller 3 gange til månen. Endnu mere betydeligt er det, at det giver en sundhedseffekt - i form af forlænget levetid og forbedret helbred - når cyklen vælges fremfor bilen, hvilket kan omregnes direkte til en besparelse på 6,80 kr. for hver km kørt på cyklen. Dermed har vores energiske deltagere nu genereret en samfundsøkonomisk gevinst på hele 8.840.000 kroner, hvilket bestemt fortjener en klapsalve!